Etichete

, , , , ,

vista_7_1De la prima pornire a Windows 7 am observat ca, pe langa partea grafica imbunatatita fata de Vista, are ceva care face computerul sa functioneze la capacitatea care ar trebui sa functioneze.
Biblioteca de drivere cu care vine Windows 7 beta x86 este impresionanta. Toate componentele de care Vista nu avea habar au fost recunoscute. La instalarea unei componente noi, atunci cand cauti pe internet, daca ai conexiune la internet, chiar gaseste drivere specifice acelei componente.
Daca ne uitam doar la partea grafica, vedem ca taskbar-ul actioneaza diferit fata de Vista. A fost integrat un al live preview al ferestrelor. Astfel atunci cand ai mai multe ferestre deschise ele nu vor mai aparea sub forma de lista grupata, se poate vedea ce este in componenta acelor ferestre in timp real. Si vista face asta, deosebirea este ca atunci cand esti cu mouse-ul deasupra unui grup apare o banda cu toate ferestrele deschise si poti sa alegi ce fereastra ai nevoie. In momentul in care misti mouse-ul deasupra ferestrelor din banda se vede si pe ecran fereastra in marimea ei naturala.
Un alt element nou este gruparea pictogramelor din system tray
In partea dreapta dupa system tray este integrat butonul show desktop, care minimizează toate ferestrele active.
Side bar pare sa fi disparut, gadgetu-rile mai pot fi activate si lasate sa pluteasca oriunde pe desktop, lucru care se poate face si in Vista. Deosebirea ca Vista trebuie sa incarce un sidebar.
Programele care au fost proiectate sa ruleze sub xp pot fi instalate dand click dreapta si alegand trubleshoot compatibility, care va face automat setarile necesare pentru ca programul respectiv sa functioneze sub windows seven. Daca rezultatul este cel dorit putem inchide acest mod de compatibilitate.

Reclame